Tuinieren en bloemen planten kan een geliefde passie worden, maar het kan ook overweldigend zijn, vooral als je net begint. Er zijn miljoenen planten om uit te kiezen en nog meer manieren om ze te combineren, en onervaren tuiniers weten misschien niet waar ze moeten beginnen.

Je kunt het beste je eerste jaar klein beginnen en je geen zorgen maken over het maken van fouten. Naarmate de tijd verstrijkt, kunt u uw tuin aanpassen, opgraven wat niet werkte op jaar en omarmen wat goed ging. Je vindt er een tuinstijl en planten waar je blij van wordt, en de ontdekking van wat dat precies is, kan een onverwacht genoegen zijn. Voor meer tips over het perfectioneren van je eigen bloementuin, begin met het onderstaande advies.

De beste tips zijn:

  1. Gewoon beginnen
    Wanneer u voor het eerst met uw tuin begint, moet het creëren van goede grond uw primaire focus zijn – het zal tenslotte dienen als de basis voor groei voor alles wat u aan uw tuin toevoegt. Begin met een grondtest in het gebied dat je voor je tuin hebt gekozen – afhankelijk van die resultaten (zoals of de grond zuurder of alkalischer neigt), heb je een beter idee van wat je aan je grondmengsel moet toevoegen om het de best mogelijke mix.

Het kiezen van de juiste locatie is een andere sleutel tot een succesvolle bloementuin. De meeste bloemen gedijen goed in de volle tot gedeeltelijke zon, dus het is belangrijk om een ​​plek te kiezen met voldoende licht om je bloemen een boost te geven. Bovendien wil je een plek uitkiezen die uit de buurt is van andere activiteiten in je tuin – er is niets erger dan dat je zwaarbevochten bloemen vertrapt worden tijdens een barbecue in de achtertuin.

Als dit je eerste tuin is, is het waarschijnlijk het beste om klein te beginnen. Het nemen van een groot tuinperceel kan snel overweldigend worden, en het kan je zelfs helemaal van het idee afhouden. Evenzo, als ruimte een probleem is, overweeg dan om in plaats daarvan een containertuin te starten. Dit is een werkbare optie, zelfs als je in een appartement of flat woont waar het breken van de grond geen optie is.

2. Jaarlijkse bloemen selecteren
Veel van de mooiste bloemen in de tuin zijn eenjarigen, wat betekent dat ze elk jaar moeten worden geplant. Deze omvatten fanfavorieten zoals viooltjes, petunia’s, impatiens en goudsbloemen, die allemaal worden gewaardeerd om de schitterende kleur die ze aan het landschap toevoegen.

Gelukkig zijn sommige eenjarigen zelfzaaiend, of wat professionele tuiniers graag ‘vrijwilligers’ noemen. Meestal zullen deze bloemen zichzelf zaaien (soms met een beetje hulp van de wind of nabijgelegen vogels) en jaar na jaar prachtige planten produceren.

Dan zijn er tweejarige bloemen, zoals vingerhoedskruid en zwartogige Susans. Deze planten hebben twee groeiseizoenen in hun levenscyclus, het ene jaar gericht op bladeren en voedselproductie en het andere op bloemen en zaden. Na deze tijd zullen ze uitzaaien, zodat het proces helemaal opnieuw kan beginnen.

3. Vaste planten kiezen
Vaste planten en bloemen zorgen ervoor dat een tuin er met de jaren steeds beter uitziet, omdat ze elk jaar terugkomen (hoewel sommige beperkt zijn tot slechts een paar jaar). Bovendien zijn er altijd nieuwe vaste planten om uit te proberen en nieuwe technieken om te leren, dus de groeimogelijkheden zijn echt eindeloos voor de hovenier.

Door de juiste planten voor uw tuin te kiezen en ze jaar na jaar te laten groeien, is meerjarig tuinieren zo’n plezierige reis voor de tuinier. Hun zorg omvat het verdelen ervan om grotere gewassen te produceren, en weten wanneer ze moeten terugsnoeien nadat hun groeiseizoen is afgelopen. Met de nodige aandacht zullen vaste planten een steunpilaar zijn in uw bloembedden.

4. Succesvolle rozen kweken
Op de een of andere manier kregen rozen een slechte reputatie omdat ze moeilijk te kweken waren, maar het tegenovergestelde is waar. Hoewel je misschien nooit een bekroonde theeroos zult kweken, gedijen de meeste rozenstruiken in bijna elke tuinomgeving.

De sleutel tot een succesvolle rozentuin ligt in het kiezen van variëteiten die in uw omgeving zullen gedijen en ze veel zon geven. Daarnaast helpen enkele onderhoudstips je op weg. Als u weet hoe en wanneer u uw rozen moet snoeien, blijven uw planten gezond en gelukkig en produceren ze overvloedige bloemen. U wilt ze ook goed op de winter voorbereiden door de plant terug te snoeien en in sommige gevallen te beschermen tegen barre weersomstandigheden.

5. Grassen toevoegen voor wintertextuur
Het is moeilijk om je een tijd te herinneren waarin siergrassen niet een vaste waarde waren in elke achtertuin. Zelfs als je de verschillende soorten niet van elkaar kunt onderscheiden, kun je nog steeds de nodige textuur, contrast en visuele interesse waarderen die ze aan een tuin geven. Het beste nieuws: geen enkele plant is zo makkelijk te kweken.

https://sieraden.eigenstart.nl/

zwembad.linkexplorer.nl/

https://nieuwbouw.startze.nl/

https://makelaars-friesland.uwpagina.nl/

https://nieuwbouw.allepaginas.nl/

https://nieuwbouw.benelinx.nl/

https://gereedschap.slimmestart.nl/

zwembad.startee.nl/

zwembad.site-nl.nl/

https://sieraden.gigago.nl/

https://beton.beginthier.nl/

https://hengelsport.eigenstart.nl/

One Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *